Reklama

Reklama

Captain Marvel

  • USA Captain Marvel (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímek Captain Marvel se odehrává v devadesátých letech dvacátého století a je tak zcela novým dobrodružstvím z dosud neviděného období filmového světa Marvel. Film sleduje příběh Carol Danversové, ze které stala jedna z nejmocnějších superhrdinek světa. Když Zemi zasáhne mezihvězdná válka mezi dvěma mimozemskými rasami, Danversová se ocitá s malou skupinou spojenců přímo v srdci konfliktu. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (966)

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

Nemám rád nálepky typu “nemastné, neslané”, ale přesně takový tento film je. Captain Marvel je svým způsobem taková milá a nenáročná komiksovka, která se žalostně drží při zemi a nevyužívá svůj plný potenciál. O nejmizerněji napsané ústřední postavě MCU, která si projde doslova nulovým vývojem charakteru, se asi není ani potřeba nijak rozepisovat. Po velmi dlouhé době marvelácká origin story, která mě sice neurazila, ale vyloženě mě nebavila. Za nečekaný twist ve stylu třetího Iron Mana ale dávám opatrný palec hore. Byl to sympatický a dobře vymyšlený krok od komiksové předlohy, který to tentokrát vzal bez snahy mě nakopat do koulí zbytečným a nefunkčním humorem, a díky tomu fungoval absolutně bez problému. 5/10 (Infinity Saga: IM 7/10 TIH 6/10 IM2 4/10 CA: TFA 4/10 Thor 7/10 Avengers 9/10 IM3 7/10 Thor: TDW 4/10 CA: TWS 8/10 GotG 8/10 Avengers: AoU 7/10 AM 6/10 CA: CW 7/10 DS 7/10 SM: Homecoming 7/10 Thor: Ragnarok 8/10 GotG Vol2 8/10 BP 9/10 Avengers: IW 9/10 AM&tW 6/10) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Versová (Brie Larson) si nepamatuje nic ze své minulosti. Její mentor a velitel Yon-Rogg (Jude Law) se z ní na planetě Hala, kterou obývá rasa Kree, snaží při společných trénincích udělat neporazitelnou bojovnici... Film jsem si užil a z kina odcházel spokojený. Marvelu se podařilo rozšířit filmový vesmír o postavu, která může diváky zavést do velmi vzdálených koutů vesmíru. ZAČÁTEK MOŽNÉHO SPOILERU Stan Lee má cameo, které odkazuje na jeho roli ve film Flákači neboli v originále Mallrats (1995). Versová (Brie Larson) narazí na Stana ve vlaku, kde čte scénář k Mallrats a zrovna si opakuje repliku: „Trust me, true believer.“ Versová Stana schovaného za scénářem držícím před obličejem divákům v kině odhalí a oba se na sebe příjemně usmějí. KONEC MOŽNÉHO SPOILERU THANK YOU STAN LEE. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„CHTĚL JSEM, ABYS BYLA LEPŠÍ VERZÍ SAMA SEBE...“ /// Krásný obrázky! Což je vlastně základ… Pak blonďatá superhrdinka (to si muslimáči urvou pinďoury…). Abych pravdu řekl – já se bavil. Občas hláška, hodně akce, novej příběh… Jasně, je to už superhrdinsky přepálený, ale kurva – je to (furt! – teda aspoň myslím…) pohádka! Možná kvůli tomu neposbírá Brie Larson tolik emočních bodíků, ale stejně se na ni hezky kouká… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy s Carol Denversovou šli mimo mě. 2.) Pochopím, proč maj doma lidi kočku. 3.) Chcu vidět počátek agentury SHIELD (a dvouvokýho Furyho…). /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE **** NAPĚTÍ * ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jaká je první ženská sólovka z MCU? Slabá. Nápad obsadit Brie Larson jako Carol Danvers mi nesedl, herecky na celém filmu beru jen Annette Bening, ta je boží. Jinak je to pouhý řadový dílek puzzle do skládačky. Akce nepřehledná, apel na malé holčičky a jejich sny evidentně přepálený. Doufala jsem, že mě víc strhne atmosféra 90. let, ale kromě videopůjčovny a použití Just a Girl od No Doubt nic moc. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Strašně mě štve to zaměnitelné sci-fi prostředí s různými gadgety, raketoplány, lasery atp. Palec nahoru za skvěle omlazeného Nicka Furyho a za zasazení do devadesátek. Zbytek mě ale šíleně nebavil - nezajímala mě detektivní linka a nezajímaly mě postavy. Řemeslně klasicky na výši, ale jedna z nejnudnějších marvelovek. [Přesná stopáž: 124 min] ()

Galerie (92)

Zajímavosti (89)

  • Tým kostymérky Sanjy Hays vytvořil pro Brie Larson celkem osm obleků Captain Marvel. Obleky, které jsou použity pro hlavní záběry filmu, jsou primárně ušité z kůže se speciálním modrým perleťovým povrchem, který se leskne, když na něj dopadne světlo. (Zdroj: Falcon)
  • Pro roli kocoura Goose uspořádali tvůrci filmu konkurz, aby se nakonec rozhodli pro kocoura jménem Reggie. Reggieho doprovázel tým tří dalších kocourů – Archie, Gonzo a Rizzo – a každý z nich se specializoval na specifickou činnost. (Zdroj: Falcon)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Reklama

Reklama