Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat. Je to jen náhoda, nebo spolupracuje s někým dobře informovaným? Bude ji stačit vyslechnout? Nebo se má rovnou zlikvidovat? Je jasné, že spisovatelčin velmi poklidný život na idylické samotě, kde jí dělá společnost jen kocour Alfie, právě skončil. Ocitne se na šíleném kolotoči, který nemá šanci zastavit ani zpomalit. Naštěstí se v jejím životě objeví „špión, který hraje za ty dobré“ (Sam Rockwell) a stejně jako Argylle v jejích románech jí pomáhá přežít. Jenže skutečný život bývá často mnohem komplikovanější než příběhy knížek. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 8

Recenze (232)

pepo 

všechny recenze uživatele

Argylle má všetky prvky toho, prečo milujeme Kick-Ass alebo sériu Kingsman. Šialený príbeh, šialené zvraty, šialené nápady, šialené prepínanie emócií, šialená formálna stránka. Chýba akurát šialené násilie. Problémom je, že šialenosť sa tu zmenila na nepríčetnosť.Jeho najväčším polenom pod nohy je tak samotná kreativita, ktorej chýba strop. Dočkáme sa teda všetkého, čo čakáme (a ešte aj mnohého iného), no nie je tu takmer žiadna brzda. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Vaughn se snaží budit dojem promyšleného děje, který přitom sází na náhodu a mraky vykonstruovaných zvratů, které zkušeného diváka pravdu nepřekvapí. Bohužel nefunguje ani akce s fakt ošklivým digitálem a rádoby nápaditost akčních sekvencí ke konci vůbec nefunguje. Tanec v barevném kouři jsem ještě ustál, ale Pljuščenka na ropě fakt ne. Světlým bodem jsou snad Rockwell a záporáci, ale naopak otylá hlavní hrdinka mi do toho vůbec nesedla. Argylle zkrátka těch světlých momentů příliš nenabízí a přepálená stopáž hlavně v závěru tomu ubírá. Tak snad příště Vaughne, ale nemůžu se ubránit, že v poslední době jde jeho forma dolů......35% ()

Reklama

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Chat-GPT natrénuj se na stylu Matthewa Vaughna, použíj všechny jeho traidemarky, udělej PG-13 film ala Kingsman v žánru detektivek, které by četla průměrná američanka střední třídy a použij doslova všechny rady z knihy Save a cat. - Vím, že chtěl Matthew udělat variaci na filmy typu Hra od Finchera, ale panebože, působí to spíš jako The True Memoirs of an International Assassin od Netflixu. Matthew je vyhořelej, jestli s tímhle jako režisér nic neudělal. Je mi to líto. Tenhle film je taková sračka, že by i student filmové školy v prváku přišel s takovým scénářem. Narozdíl do něj by ale neměl prachy a soudnost to natočit. Matthew Vaughn je měl. A ještě u toho zkurvil svoji sérii. Odlehčené blbůstky jako Bullet Train fungují, ale musí se umět udělat. Tohle je naprosto povrchní nezábavnej film. A kdokoli kdo v tom vidí něco chytřejšího, tak nerozezná jablka od hrušek. Sorry Hlade? Tohle, že je jako Jack Slater? Vůbec! Cítím se znásilněn. Nejhorší film co jsem v kině viděl od Ant-Man 3 / jestli je tohle způsob kterým Apple ukazuje co umí jeho nová AI jsem impressed. Kingsmany 3 už radši ani nechtít. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Vaughna a jeho filmy zbožňuju a trailery mi dávaly naději, že naváže na úspěch Kingsmanů. Místo toho jsem se dočkala bláznivého dobrodružství, kde brzy přestanete počítat zvraty, které celý předchozí děj převrátí naruby. Překombinované až běda, ale s dobrým tempem a hlavně prima Rockwellem (nad oplácanou Bryce přivírám obě oči). Několik procent navíc si sám pro sebe ukradl Henry Cavill, který bohužel vůbec nemá tolik prostoru, jak tvrdily trailery a propagační materiály k filmu. Na tomhle projektu pracovalo tolik mých oblíbenců, že prostě musím přitlačit :) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn a jeho noví Kingsmani pro celou rodinu. Argylle od první minuty nezapře své tvůrce ale po prvních deseti minutách divák pochopí, že tentokrát to bude jiné a bohužel i horší. Argylle je poctou i výsměchem starým špionážním filmům a Bondovkám se špetkou Honby za diamantem. Je to svižné, neustále se něco děje, cestuje se z místa na místo a dokonce jsou zde minimálně 2 zásadní zvraty, které film posouvají jinam a vysvětlují tím nějaké logické lapsy. Hlavní problém Argyllle je v tom, že nemá žádné high life momenty, které od Vaughna všichni očekávají. To je znát hlavně u akčních scén, které jsou bez explicitního násilí (PG-13) a hlavně znatelně upravené pomocí CGI (v reálném světě z Bryce Dallas Howardové prostě akční hrdinku neuděláte). Argylle je tak nenáročnou a pohodovou zábavou, která i přes přepálenou stopáž nenudí ale nikdy si divák neřekne wow a postačí mu, vidět to na VOD v pátek večer. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Scéna s dýmovnicemi z poslední části filmu se dá vyložit jako zobrazení „folie à deux“ (sdílené bludy mezi dvěma osobami v úzkém kontaktu, jedná se o duševní poruchu). Vidět to jde na rozdílnosti zobrazení děje ve scéně z pohledu hlavní dvojice a zobrazení scény přes bezpečnostní kamery. (B.Wilde)
  • Natáčení probíhalo v Řecku, na Tenerife, Londýně a v Bovingdon Airfield Studios v Bovingdonu ve Velké Británii. (noelcoward73)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

14.11.2021

Britský herec Henry Cavill v posledních letech o velké role nemá nouzi. Bývalý (nebo stále současný, těžko říct) Superman se například objevil jako záporák po boku Toma Cruise v sérii Mission:… (více)

Reklama

Reklama