Seznam pohotovostí a otevírací doby

Dětské

+420 568 809 462 Pracovní dny: 17:00 - 20:00 Víkendy a svátky: 08:00 - 20:00

Dospělí

+420 568 809 341 Pracovní dny: 17:00 - 20:00 Víkendy a svátky: 09:00 - 20:00

Zubní

rozpis ke stažení Víkendy a svátky: 09:00 - 12:00

Lékárna

+420 568 809 947 Pracovní dny: 07:00 - 17:00 Víkendy a svátky: 08:00 - 12:20     12:50 - 17:00

Nejnovější aktuality

Nemocnice Třebíč

Dne 12. května každoročně slavíme Mezinárodní den sester, skrze který si připomínáme narození Florence Nightingale, anglické ošetřovatelky a zakladatelky povolání zdravotní sestry.

Děkujeme vám, sestřičky, bez vás by to nešlo...

Nemocnice Třebíč

Čtvrtek 9. května 2024 patřil areál Nemocnice Třebíč dobrovolníkům. Jedenáct zaměstnanců Jaderné elektrárny Dukovany a jedenáct dobrovolníků z Klubu českých turistů Třebíč přijelo zvelebit nemocniční prostředí.

Dobrovolníci zajistili obnovení venkovních nátěrů – ramp, parkovacích kuželů, vodorovného značení a sloupů veřejného osvětlení. Dámy z klubu českých turistů si vzaly do parády odstranění plevele, nafoukaného listí a pohozených odpadků. Doplnily mulčovací kůru a upravily přilehlou zeleň.

Energetici posekali trávníky, uklidili strojovny výtahů, provedli výměnu a přilepení poškozených dlaždic. Vymalovali sklad potravin, zčistili požární odvětrávání a oklepali vlhké zdivo.

Stravovací provoz uvařil dobrovolníkům výtečný oběd v podobě žampiónového krému a hlavního chodu sumečka na grilu s bramboro-celerovým pyré či znojemskou pečeni s rýží. Při pauze na kávu posvačili bagetu a ořechový hřeben z listového těsta.

Vedení nemocnice v ranních hodinách dobrovolníky přivítalo a poděkovalo za jejich smysluplnou práci. „Vážíme si pomoci členů Klubu českých turistů i všech zaměstnanců Jaderné elektrárny Dukovany. Jedná se již o dvanáctý ročník. Skupina ČEZ je naším dlouholetým partnerem, který se také pravidelně podílí na spolufinancování a modernizaci přístrojového vybavení,“ komentuje dobrovolnickou aktivitu ředitelka třebíčské nemocnice Eva Tomášová.

Nemocnice Třebíč

Světový den hygieny rukou si připomínáme každý rok 5. května a provází jej kampaň Světové zdravotnické organizace (WHO) s názvem „Zachraň život - umývej si ruce“, která upozorňuje na význam mytí rukou jako rozhodujícího preventivního opatření proti přenosu mnoha infekčních onemocnění.



I Nemocnice Třebíč se k tomuto významnému dni připojila, a to v pondělí 6. května 2024. Cílem této akce bylo upozornit na správnou techniku dezinfekce rukou. Zájemci si mohli okamžitě zkontrolovat pomocí dezinfekčních prostředků i UV lampy, jak je efektivní jejich čištění rukou. Hygiena rukou je nesmírně důležitá především pro zaměstnance zdravotnických zařízení, ale i návštěvy pacientů. Mít správně umyté nebo vydezinfikované ruce není úplně jednoduché a často se tato procedura podceňuje. Vydezinfikovat ruce si přišlo z řad personálu, ale i návštěvníků nemocnice přes 200 zájemců. Bylo znát, že nejsou lhostejní k této tématice.

Mgr. Ilona Tomanová, sestra pro nemocniční hygienu

 
Hosté letošního ročníku:

  1. Mgr. Alice Pernicová, TERRITORY MANAGER HEALTHCARE CZECH REPUBLIC. Držitelka certifikátu Hygienická dezinfekce rukou, které získala na školení pořádaném WHO
  2. Mgr. Zdeněk Přikryl, DiS., oblastní manažer firmy Promedica, Divize Dezinfekce a sterilizace
  3. Zdravotní klauni
Nemocnice Třebíč

První květnové pondělí se v rámci Evropského dne melanomu uskutečnila na kožním oddělení třebíčské nemocnice preventivní kontrola znamének. Zájemci o bezplatné vyšetření kožních znamének přicházeli v rozmezí od osmi do dvou hodin odpoledne. Vyšetření znamének prováděly primářka kožního oddělení MUDr. Sandra Bogorová a lékařka MUDr. Věra Pavlasová. Příležitost preventivního vyšetření kožního povrchu těla využilo rekordních sto osmdesát čtyři osob. Odhaleno bylo deset zhoubných nádorů kůže a dalších devět závažných problémů.

„Cílem pravidelně pořádané celosvětové kampaně Evropský den melanomu je prevence rakoviny kůže, včasný záchyt kožních prekanceróz a kožních nádorů a samozřejmě edukace veřejnosti o ochraně proti škodlivému působení slunečního záření. Takto můžeme zabránit vzniku, popřípadě zajistit včasnou diagnostiku a zahájit léčbu nádorů kůže,“ popisuje význam akce primářka Bogorová.

„Vyšetřené pacienty jsme poučily, jak se správně chovat ke své kůži v letí sezóně. Vyvarovat se nadměrnému opalování mezi jedenáctou dopolední a třetí odpolední. Natřít se opalovacím krémem s vysokým faktorem. Vhodná je i pokrývka hlavy,“ dodává primářka.

Diagnostikovali jsme pět kožních prekanceróz, čili projevů předcházejících vzniku maligního nádoru, deset zhoubných nádorů kůže a čtyři nepravidelně pigmentované névy, u kterých je nutno provést excizi s histologickou verifikací,“ shrnuje výsledek dne melanomu primářka.

U většiny nálezů bylo zajištěno jejich odstranění přímo na operačním sálku. Ostatním bylo doporučeno řešení cestou spádových dermatovenerologických ambulancí, kde jsou pacienti běžně sledováni. 

„Prevence je základ a není to klišé. O vyšetření znamének byl opět enormní zájem. Personál se nezastavil ani na chvíli. Počet odhalených kožních problémů nás však ujistil, že tento náročný den stál za to. Děkuji lékařskému i nelékařskému personálu, který se dne melanomu účastnil,“ komentuje den prevence na kožním oddělení a přidává poděkování ředitelka nemocnice Eva Tomášová.

V sobotu 7. září se veřejnost může těšit na den otevřených dveří a prevence, kde si mohou nechat změřit například nitrooční tlak, hodnoty cukru v krvi, vyšetřit hladinu cholesterolu, nechat posoudit riziko rakoviny prostaty, zkontrolovat tepny v mozku a mnoho dalšího. A pro velký zájem zařadíme vyšetření znamének opět do programu.