V pondělí začne týden sportu zdarma

spinNa Vysočině v pondělí 25. dubna začne týden sportu zdarma. V rámci akce Vysočina v pohybu si lidé mohou přijít bezplatně zasportovat na desítky míst ve svém okolí. Vyzkoušet mohou spinning, bosu, judo, lukostřelbu nebo lezeckou stěnu. Akce trvá až do neděle 1. května 2022 a seznam zapojených sportovišť je k dispozici na speciálním webu vysocinavpohybu.cz.

„Společně s partnery chceme veřejnosti umožnit vyzkoušet si nové sporty, které ji nadchnou a přesvědčí k pravidelnému provozování. Týden sportu zdarma je ideální příležitostí, jak udělat něco pro své zdraví, inspirací k trávení volného času a také způsobem, jak shodit přebytečná kila," vyjmenovává hejtman Kraje Vysočina Vítězslav Schrek.

Kam přijít a co zažít?
Kromě vybraných bazénů a zimních stadionů, kde se bude bruslit klasicky i na in-linech, si mohou lidé zdarma přijít zacvičit do řady posiloven, sokoloven a orloven, otevřou se některé školní tělocvičny, kurty nebo taneční školy. V nabídce jsou volné hodiny na lezecké stěně, zahrát si můžete volejbal, basketbal, beachvolejbal, badminton, florbal i fotbal. Provozovatelé sportovišť připravili i program s trenéry – aerobic, rehabilitační cvičení, jumping, cvičení pro děti, pohybové hry, zumbu, cvičení s fyzioterapeutem, kruhové tréninky, pilates, hodiny tance, ale i lukostřelbu nebo živé deskové hry pro děti.

Každé sportoviště má individuální otevírací hodiny. Některá místa nebudou zpřístupněna po celý týden, ale jen ve vybraných dnech a hodinách. Platí však, že volné hodiny jsou v pracovních dnech vždy odpoledne, přes víkend se hýbeme celý den.

Více informací o týdnu sportu zdarma a přehled všech přihlášených partnerů vč. konkrétních dnů a termínů určených pro Vysočinu v pohybu najdete na webových stránkách vysocinavpohybu.cz.

Součástí akce Vysočina v pohybu je i doprovodná facebooková soutěž o značkové sportovní vybavení a poukázky na nákup sportovního zboží. Sledujte Facebook Kraje Vysočina.

Ing. Jitka Svatošová