Reklama

Reklama

Chlap na střídačku

Trailer 2

Obsahy(1)

Již patnáct let št'astně vdaná Zuzana jednoho dne zjistí, že má její manžel Jiří delší dobu poměr s jinou ženou. Zuzana neváhá a rozhodne se svou sokyni Lenku navštívit a učinit jí tak trochu netradiční návrh. Její plán je přímo skandální. Navrhne jí totiž, že si rozdělí péči o Jirku a udělají z něj tak chlapa na střídačku. Lenka nakonec souhlasí a obě ženy představí tento nový způsob života Jirkovi. Tedy spíše ho postaví před hotovou věc. Co se všem zdá zpočátku jako perfektní plán, tedy jeden týden se svou ženou, ten druhý zase s milenkou, se nakonec může ukázat jako noční můra pro všechny. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (227)

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem v kině. No, ne že bych se nezasmál, ale celkově to není příjemný film. Nerad bych moralisoval, ale nemohu se zbavit dojmu, že adoruje nevěru. Také ženy staví do nezáviděníhodného světla. Myslím za tu permanentní vypočítavost a pohříchu latentní nevraživost. Ušlo mi, zda je manželka tak osvícená (či snad unuděná), že se míní podělit o chotě, či se tváří vstřícně, ale dělá vše proto (např. děti odeslané k milence), aby se záletník vrátil. Proto mne fascinuje, jak ochotně se druží s milenkou a dokonce s ní leze do vany... Ovšem jak milenku pozve na pyžamovou párty, to mi tedy zatrnulo – to byla silná káva – vzpomněl jsem na fenomenální Čas sluhů. Bohužel ta potupa dějem jen tak nějak proletěla. Odveta byla jen pro zasmání. Milenka: že by to byla krasavice, to se říci nedá, z čeho žila (do antíku nepáchla noha a uživit bylo třeba i zaměstnance), co její osobní život – nechtěla mít někoho vlastního - rodinu? Dětičky: Dceruška mi připomněla Jindřišku z Pelíšků, ale měla malinko prostoru, čili nešlo si ji oblíbit, spíš se jevila jako fracek. Bratříček: poslední dobou klasika - lehký retard zpotvořený brýlemi. O plochých zúčastněných jsme se v plochém ději téměř nic nedozvěděli a nebylo možné si je oblíbit anebo alespoň s nimi cítit. --- Tvůrcové se snažili zahrát na všechny struny (čtyřprocenťáci atp.), ale vznikla tím podivná kakofonie. Vrcholem byly v podstatě vtipné zmatky, kdy si Langoš neuvědomil, kde zrovna přebývá, ale cítil jsem se manipulován, když se po prozření tloukl pěstí do přilby – nemohl se mi nevybavit kultovní Mrazík... O všelikých účelových lascivnostech ani nemluvě. Podivný, umělohmotný, nehezký, amorální film - nedoporučuji. Edit: Pročítaje Matti_ho komentář jsem si vzpomněl na co jsem zapomněl. Vysvobozující mrtvička, neviděli jsme to v Teorii tygra? ---- Docela nápaditý plakát. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

I přes strašné recenze jsem to zkusila, pevně rozhodnuta vnímat to jako komedii. A začátek fakt vypadal slibně, ale bohužel to neudrželi - po dvacetí minutách jsem se místy rděla za herce (hlavně za Chýlkovou - že do takové role vůbec šla), zkrátka mohlo to být lepší, samotný nápad docela ftipný byl. Tři hvězdy jsou sice trochu nadsazené, ale ve srovnání s jinými současnými českými komediemi to bylo celkově o prsa lepší. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Velice by mě zajímalo, co za účinkování v téhle... věci Langmajerovi, Chýlkové a paní Janžurové slíbili. Jestli populární a skutečně dobré herce zaujala možnost vyzkoušet si remake francouzské komedie, nebo spíš možnost totálně se odvázat a improvizovat na vděčné téma milostného trojúhelníku. Tohle přece nemohlo mít opravdový scénář. Tak amorální bizár, že jsem se několikrát zasmála nahlas. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem byla hodně zvědavá. Ze začátku to bylo celkem i vtipné, ale s postupem času se to zvrhlo v jednu velkou trpanost. Původně jsem si myslela, že se manželka manželovi chce dost zákeřným způsobem pomstít. Byla jsem brzy vyvedena ze svého omylu. V podstatě jsem pak čekala na to, co jedna nebo druhá Jirkovi provede. Bavila jsem se poznáváním míst, kde se v Praze natáčelo. Konec filmu mě nepřekvapil. Dvě hvězdy dávám za odvahu herců jít do takového filmu jako je tento. ()

VeeDee 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vcelku baví... Člověk čeká, co se z toho vyvrbí... V půlce filmu to však začne padat do trapnosti, nelogičnosti... A ten konec? To má být jako co? Jako kdyby sám autor netušil, jak to má vlastně dopadnout... a když ho to přestalo bavit, tak to prostě takhle divně utnul, jakože to bude děsně vtipný. A není. No, jednou a dost. A doporučuju k tomu láhev vína. Možná radši dvě. :-) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Poté, co si Lenka (Lucie Žáčková) poraní nohu, tak následně má ortézu na pravé noze. O pár dní později, když jsou všichni tři hlavní hrdinové večer před domem Zuzany (Ivana Chýlková), tak má ortézu na levé noze. (noelcoward73)
  • Když si jeden večer Jiří (Jiří Langmajer) čte v posteli knihu, tak mu Lenka (Lucie Žáčková) řekne, že ruší a aby tedy otáčel stránky potichu. Pak je lehce vidět, jak Jiří otočí stránku zleva doprava, což by šlo třeba v Izraeli, kde se píše zprava doleva. (noelcoward73)
  • Při závěrečných titulcích hraje píseň „Mrtvej chlap“, kterou nazpívali Jiří Langmajer a Marta Jandová. Její text napsal režisér a upravovatel původního francouzského scénáře Petr Zahrádka. Další použitou písní je krátký úryvek „Okno mé lásky“ od Petra Jandy a kapely Olympic. (noelcoward73)

Reklama

Reklama