Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pavlovi (Jakub Prachař) sice táhne na čtyřicet, ale stále ještě úplně nedospěl. Bydlí s mámou a chybí mu odvaha dělat v životě to, co by ho skutečně naplňovalo. Tu získá až ve chvíli, kdy potká svou dětskou lásku Terezu (Tereza Ramba) a prožije s ní dobrodružnou noc. Tereza však není připravena opustit svůj dosavadní život pro někoho, kdo podle ní není opravdový chlap. Pavel se tedy rozhodne se přesně takovým chlapem stát. Přihlásí se na výcvikový tábor v Tatrách vedený Weisnerem (Ondřej Sokol), který vyučuje vše od sekání dříví po svádění žen. Podaří se Pavlovi překonat sama sebe a stát se chlapem, po kterém Tereza touží? (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (154)

Tominni 

všechny recenze uživatele

Za mě rozporuplný film. Samotný námět je OK, Prachař stále žije u své matky a když potká svou dětskou lásku, tak se rozhodne být chlapem. Ale v okamžiku, kdy bych čekal smršť vtipu při zocelování mužů v Tatrách, tak naopak filmu dojde dech. Překvapivě se hlášky nekonají, většina postav z tábora takřka mžikem mizí. Na druhou stranu dětské flashbacky a vztah k tátovi jsou vlastně fajn. I tak to tento mix prostě u mě na více než dvě hvězdy nedotáhne. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Nechápu tady ta nízká hodnocení. Viděl jsem to v pohodovém duševním i fyzickém rozpoložení s tím, že v  promítacím sále jsem byl úplně sám a nemohu tudíž hodnotit reakce diváků. Já se občas zasmál i nahlas, ale i když je to comedy, tak to má i hlubší přesah. Oslovil mne pozitivně hned úvod filmu evokující mé mládí včetně toho fotografování. Měl jsem stejnou Praktiku a medvěda se mi taky nikdy nepovedlo vyfotit. Fotil jsem totiž dívky mého srdce a některé byly i mnohem víc sexy než Tereza Ramba. Nicméně dvojka Prachař jr. a Terka mne pobavila a Sokol taky. Suma sumárum nadprůměrná česká romantická komedie na kterou se rád podívám někdy na Netflixu znova ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Další tuzemské něco, které vlastně není vůbec ničím. Tohle ploché hledání chlapa v nesympatickém Jakubu Prachařovy není ani komedie (dělal jsem si poctivě čárky, kolikrát jsem se upřímně zasmál a na konci jsem napočítal jednu), ani romantika (jasně, vezmou se a budou šťastní až do smrti), ani dobrodružství (a nepomůže tomu ani medvěd, ani Tatry, ani po poslední dírku utáhlé pohorky), ani nic jiného. Buď chlap! je, protože ho někdo natočil a tím to celé taky končí. ()

dejvy 

všechny recenze uživatele

V současné nadprodukci českých vztahových komedií člověk neustále čeká, že přijde něco, nad čím by mohl říct, že "toto" se konečně povedlo. O novém kousku "Buď chlap!" se to ovšem říci nedá. Co se nepovedlo? Oznámkujme si nejdůležitější složky filmu. Režie - dobrá. Herecké obsazení - chvalitebné (trochu můj problém s Prachařem). Scénář - nedostatečný. A to je kámen úrazu většiny současných českých komedií. Absolutní absence vtipu. Naprosto stupidní příběh o stárnoucím mamánkovi, který se vydá na jakýsi výcvikový tábor, vedený stejným ztroskotancem, jako je on sám, aby jsa zocelen, získal srdce své dávné dětské lásky!!! A když se ztratí ve slovenských hlubokých hvozdech a jeho poslední hodina se blíží, vydá se ho dotyčná hledat s doprovodem rodinného zájezdu, kytarou a věncem buřtů k táboráku. Oba se nakonec šťastně setkají za přispění tolerantního medvěda a jsa nesežráni šťastně žijí dodnes. ()

Veeria 

všechny recenze uživatele

Jsem okouzlena. Za mě nádherný film po všech stránkách. :-) Má v sobě to ,,něco". Cítím, že jsem našla svůj další oblíbený srdcový film. :-) Příjemné herecké obsazení, příběh, nádherná příroda, práce se zvířaty. Místy vtipné, místy dojemné. Filmový zážitek. Děkuji a vřele doporučuji ke shlédnutí. :-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Pavel (Jakub Prachař) před každým pořízením snímku fotoaparátem na kinofilm převine páčkou film na nové políčko. Takto ale žádný fotograf nefotí – film posouvá hned po pořízení předchozího snímku. (blondak16)
  • Při natáčení scén s medvědem bylo zvíře za plůtkem s elektrickým proudem. Herci uvedli, že poslední den natáčení zjistili, že v něm žádný proud nebyl. (Olík)

Reklama

Reklama