Reklama

Reklama

Ezra Miller se představí v roli Barryho Allena alias Flashe, který ve vůbec prvním samostatném filmu o superhrdinovi DC překonává hranice svých superschopností. Barry Allen použije svou superrychlost, aby změnil minulost, ale jeho pokus o záchranu rodiny vytvoří svět bez superhrdinů a donutí ho závodit o život, aby zachránil budoucnost. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (511)

castor 

všechny recenze uživatele

Úvodní desítky minut mě ještě docela bavily, ovšem pak přišel masivní chaotický bordel, růžky ve velkém vystrčila nefunkční dramaturgie, nefunkční chemie mezi postavami, nefunkční množství zápletek. Úvodní expozici s explodující nemocnicí a vzduchem svištícími nemluvňaty nahrazuje linie, jak se Flash snaží zabránit vraždě své matky, tvůrci nás mezitím zásobují přepáleně humornou stylizací, přičemž atmosféra absentuje, do toho skočí dvě verze batmanovského comebacku a v závěru na širé pláni dětinská bitva vesmírných obrů (jestli si to dobře vybavuju, protože jsem už podřimoval). K tomu je tu množství (nijak zvlášť zajímavých) postav, řada zápletek nemá uspokojivé vyústění a celé je to navíc bolestivě digitální, přeplácané a otravné, trikově až ostudné. Nejen od DC Comics si dám zase na čas pauzu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#13 DCEU. Po dekádě od Man of Steel jsem se dočkala hraného Flash(pointu). Animovaný The Flashpoint Paradox nebyl vůbec špatný, v sekvenčním umění to byl výrazný event v roce 2011 určený k restartu v DC, na který navázala celá ta slavné éra The New 52. A samozřejmě jsme viděli na stejné téma i seriálový crossover ve světě Arrowverse. Ale podobně složité téma přišlo jednoduše moc pozdě. Povrchní filmoví diváci, kteří odmítají číst komiksové předlohy, a kteří normálně plní pokladny, jsou ztraceni. Ti, kteří odmítají animáky a seriály, polovinu toho propojeného světa nechápou. A proto se nedaří ani v kinech. Ok, sama za sebe musím říct, že jsem cele nadšená z návratu Batmana 89 (a Batmana 97), absolutně mi nevadí Ezra Miller, jsem naprosto spokojená ze všech zápletek kolem Michaela Shannona, užila jsem si další scénu s Gal Gadot... Je toho hodně, co mi sedlo, samozřejmě milion poct filmové minulosti DC. Jenom tu sběratelskou Barbie s tváří Sashy Calle tentokrát vynechám, protože Supergirl je jen jedna. Za mě tedy velmi dobré, mohlo to být geniální, kdyby šlo o plánovaný vrchol celé filmové DC dekády už od počátku, ale rozhodně to není prohra. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vizuálně to mnohdy vypadá hůř než exkrement, kvalita humoru vysoce překonala laťku trapnosti už v úvodní sekvenci s miminy a ve zbytku stopáže pod ni neklesla, a Ezra Miller je nejotravnější, nejvíc slizký superhrdina jakého pamatuju, a jako kdyby to nestačilo, tak je tu hned nadvakrát. A možná právě pro tuhle vykloubenou kombinaci divných autorských voleb mě to ve výsledku vlastně bavilo víc, než jsem se vůbec odvažoval čekat. Já Flashe prostě nedokážu brát jako další řadovou komiksárnu, spíš mi to připadá jako parodie, komiksové Žhavé výstřely (díky tomu ani nevadí, že to nedává moc smysl). Nedejbůh, aby na to někdo stylově navazoval, aby to udalo nějaký trend (což se vzhledem box office flopu nestane) ... ale takhle jednorázově ... u mne vlastně velmi provinilá spokojenost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Přestože dlouhodobě upadá i Marvel, DC se stále drží spodní hranice zábavy a vkusu a nehodlá na tom nic měnit. Po "temném" Black Adamovi a Snyderovkách přichází jedna z nejméně zajímavých postav filmového DC vesmíru Flash s filmem, který snad nemůže bavit nikoho nad 8 let. Flash je neskutečně odporně vypadající komiksovka s otravným, nesympatickým a vyloženě debilním (nejspíše autistickým) hrdinou, který jednoho dne zjistí, že dokáže cestovat v čase, kde potká nejen sám sebe v ještě otravnější podobě ale dokonce i jiného Batmana. Flash se pokouší o něco podobného jako poslední filmový Spider-Man, ale dělá to výrazně horší, nudnou a hnusnou formou. Už úvodní záchrana novorozeňat je asi nejhnusnější a nejtrapnější scénou, jakou jsem viděl ve vysokorozpočtovém filmu a celou dobu jsem očekával, kdy se ukáže, že to je pouze ulítlá, snová sekvence. Těch prvních 10 minut přesně ukáže, jak bude probíhat celý zbytek filmu, a pokud už zde bude divákovi blivno, měl by film okamžitě vypnout. Celý příběh je ohranou báchorkou o tom, že se minulost se prostě nemá měnit a několikrát se cíleně odkazuje na Návrat do budoucnosti, aby bylo všem jasno, kde se čerpá inspirace. To, že se zde ukáže Keaton jako Batman je jedinou světlou a příjemnou chvilkou, která potěší každého nad 30 let stejně jako hnusně vypadající ale úsměv vyvolávající scéna s multivesmíry a odkazem na zrušeného Supermana z konce 90. let. Flash je odporně vypadající film, který bohužel nefunguje příběhem a vše špatné podtrhuje Ezra Miller, který se k herectví dostal omylem a už nikdy by neměl hrát. Jeho hrdina by chtěl být roztomilým, nesmělým panicem, kterému by divák fandil při záchraně světa a přál mu i zásun, ale v Millerově podání ho bude divák jednoduše nesnášet už jen kvůli tomu, jak se tváří a nedej bože, když se pokusí o vtip, což bohužel dělá dost často. Flash opět ukazuje bezradnost Warnerů a jejich pokusů posunout svůj DC vesmír někam dál a minimálně poslední 3 filmy ukazují, že i ten nenáviděný Snyder, měl jasnou tvůrčí vizi, která nebyla ideální, ale pořád byla snesitelnou. 30% protože to je pořád lepší než Morbius, druhý Venom a o fous než Black Adam. P.S. Flashe jsem viděl den po Oppenheimerovi a je to jako srovnávat luxusní restauraci s bistrem, který právě zavírá hygiena. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Jediný film DCEU, během jehož sledování jsem si nechtěla vyškrábat oči a vyškubat vlasy. A dokonce jsem se bavila. Ale pořád je to dost pitomé, aby bylo jasno. A problematické skrz Ezrova civilní extempore. Ale mám ještě potřebu pár týdnů poté dojít a říct, že Muschiettimu se povedlo se dvěma Ezry vytvořit víc chemie mezi postavami než všem ostatním DCEU režisérům se všemi ostatními herci dohromady. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (47)

  • Během zhroucení multivesmíru, kdy se zobrazí časová osa, můžeme zahlédnout Nicolase Cage jako Supermana. (DJMaroko)
  • K filmu vyšel třídílný komiksový prequel s názvem „Flash: Fastest Man Alive“, ve kterém je i Batman, a Flash se zde utkal se záporákem jménem Girder. (Knowho)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

Jak to vypadá s budoucností Aquamana?

17.12.2023

Už za pár dnů do kin po celém světě vstoupí nejnovější snímek studia Warner Bros. a pokračování miliardového hitu Aquaman z roku 2018, komiksovka Aquaman a ztracené království. Film režiséra Jamese… (více)

Komiksový Blue Beetle má tragický start

Komiksový Blue Beetle má tragický start

20.08.2023

Warneři se sice můžou do konce rukou plácat po zádech za to, jak moc se jim vyplatila sázka na Barbie v režii Grety Gerwig s Margot Robbie v hlavní roli, jenže bokem růžového megahitu se studiu v… (více)

Reklama

Reklama