Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatelka Elly Conway (Bryce Dallas Howard) se proslavila sérií románů o tajném agentovi jménem Argylle (Henry Cavill), který kráčí ve stopách Jamese Bonda a zachraňuje lidstvo před šílenci všeho druhu. Příběh její poslední knížky líčí jeho souboj s mocným syndikátem, který plánuje ovládnutí celého světa. Detaily celé zápletky se až pozoruhodně shodují s plány, jež chystá realizovat skutečné zločinecké uskupení. A to se musí rozhodnout, co s Elly udělat. Je to jen náhoda, nebo spolupracuje s někým dobře informovaným? Bude ji stačit vyslechnout? Nebo se má rovnou zlikvidovat? Je jasné, že spisovatelčin velmi poklidný život na idylické samotě, kde jí dělá společnost jen kocour Alfie, právě skončil. Ocitne se na šíleném kolotoči, který nemá šanci zastavit ani zpomalit. Naštěstí se v jejím životě objeví „špión, který hraje za ty dobré“ (Sam Rockwell) a stejně jako Argylle v jejích románech jí pomáhá přežít. Jenže skutečný život bývá často mnohem komplikovanější než příběhy knížek. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (230)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Matthew Vaughn rozhodně nenatočil další Kingsmany. Argylle: Tajný agent sice nepředstavuje na rozdíl od Kingsmanů svět, který by působil dvakrát zajímavě a zdánlivě by stál za další prozkoumání, přesto potěší, že Vaughn ke startu své další potencionální špionážní franšízy přistoupil zcela jinak. Výsledek tak možná nemile překvapí ty, kteří dostanou něco, co trailer zdánlivě nesliboval. Výsledku ovšem nechybí ambice, které do velké míry Vaughn zvládne naplnit a to i přes fakt, že chvílemi nejsou na místě. Přesto potěší, že jde pořád o hračičku, která si umí vyhrát s atrakcemi, zároveň nosně pracovat s herci, schopně dávkovat i nějakou formu emocí (twist!), projevit, že by jeho muzikál mohl mít energii a především dodat povedený blockbuster. Vaughn dějiny nepřepsal, přesto natočil v jistém ohledu svěží špionážní podívanou.... ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Vaughn jako režisér dělá co může, aby z hloupého scénáře vytvořil něco koukatelného. První půlka je dost děsná, akční scény zajímavé jen neustálým "problikáváním" z Rockwella na Cavilla, což začne být po chvilce otravné. V druhé půlce se to i přes sérii "povinných" zvratů zlepší a scéna s barevnými kouřovými granáty je skvostná a dá vzpomenout na nejlepší Vaughnovy scény jako vybuchující hlavy v Kingsmanovi a to, jak Hitgirl likviduje gangstery v Kick-Assu. Takže Vaughnovi skoro vše odpustíte. Hned poté ale, ve snaze přijít s další efektní akční scénou, následuje bruslení v rozlité ropě, kdy zřejmě nikomu nedošlo, že je to úplný nesmysl. V hereckém obsazení je řada skvělých menších rolí, trochu oplácanější B.D. Howard je taky fajn, jedině Sam Rockwell by si zasloužil vyměnit za někoho míň nudného (ale chápu, že to byl do jisté míry záměr). Dále, Vaughnovy filmy se vždy vyznačovaly skvělým výběrem písniček, ale tady zazní hned 3x (!) "nová" píseň od Beatles feat. Umělá inteligence (čili nic trapnějšího snad vybrat nešlo). Když to shrnu, do kina nutně nemusíte, ale na VOD to bude patřit k tomu lepšímu. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ach jaj, ďalší režisér, ktorý zdegeneroval. A to mám Vaughna v topke. Prvých dvadsať minú bol trapas. Potom sa ale na scéne objavil Rockwell a začalo ma to baviť. Dokonca aj akcia bola dobrá a nebolo to len čisté CGI. Len ma sralo, že tam neustále preblikával otravný Cavill. To vydržalo tak 40 minút a potom postavy začali meniť strany a identity a nadobro sa z toho stala totálna demencia. Vaughn by potreboval buď dobrého scenáristu alebo prísneho producenta, ktorý by ho korigoval. Inak je v rovnakej riti ako Snyder. A to som mal Vaughna fakt rád. 3/10. P.S: Bryce je v tej úlohe hrozný omyl. To chcelo nejakú komičku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď herečkou mohla byť už aj Rita Ora, neprekvapuje ma, že ňou je odrazu je aj Dua Lipa. Proste z Kosova idú samé talenty. A biele mäso a prášky v pásovej výrobe. Od začiatku do konca je však jasné, že pôjde o ľahkú zábavu, ktorá by nemala nikoho uraziť a tento cieľ sa podarilo splniť, hoci mnoho prehnaných scénok film znižuje. Napriek tomu je však film zatiaľ veľkým finančným prepadákom a niekedy by sa už mali zamyslieť nad tým, či sa oplatí obrovské milióny pchať len za mená a drahé produkcie a potom ponúknuť zbytočne spletitý dej vo filme, ktorý vyžaduje priamočiarosť. ()

Brennos 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, že to nebude úplně můj šálek čaje, ale že to bude až takhle vedle... viděl jsem jen dítě, které zběsile běhá po hračkářství, hází hračky na jednu hromadu a přehrává si s nimi všechny scénky, které vidělo doma za poslední půlrok v pohádkách. Pár sympaticky ujetých scén a hlášek to bohužel nezachrání. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu zazní slovo „fuck“ pouze jednou. (noelcoward73)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

Hvězdy Marvelu v nové sci-fi

02.04.2022

Jen co streamovací služba Apple TV+ získala Oscara za své univerzálně chválené drama V rytmu srdce, uvolnila společnost dalších 100 milionů dolarů za novou sci-fi Project Artemis s hvězdami Avengers… (více)

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

Koho by chtěl Henry Cavill hrát v MCU?

14.11.2021

Britský herec Henry Cavill v posledních letech o velké role nemá nouzi. Bývalý (nebo stále současný, těžko říct) Superman se například objevil jako záporák po boku Toma Cruise v sérii Mission:… (více)

Reklama

Reklama