Reklama

Reklama

Neviditelné zlo

  • USA Imaginary (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Žena s malou dcerkou se vrací do domu, kde vyrůstala. Jako malá tu měla svého imaginárního kamaráda, kterého si vymyslela pro dlouhou chvíli. Teď zjišťuje, že její kamarád není až tak vymyšlený a navíc je hodně naštvaný, že ho kdysi opustila. (Bontonfilm)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (47)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona už rodinná sestava dávala tušit, že tady si nikdo s ničím mozkovnu nenamáhal a postupem času se to jen potvrzovalo. Je to takový slepence motivů odevšad zabalený do tisíckrát obšlehnutého příběhu o imaginárním příteli. Navrch to moc nevyšlo ani herecky. Pochvalu tak zaslouží jen samotný začátek a ušlo ztvárnění imaginárního světa, byť se nejedná o nic světoborného. Další zapomenutelný mainstream a Wadlow tu jen potvrzuje svojí stagnaci. 30% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Cením si toho, že Blumhouse zkouší různé žánry hororů, ale takhle ne. Tohle je taková kopírka Insidiousů (démoni co jsou v našem světě  a chtějí do svého přivést oběti) a Poltergeistů (holka co se ztratí a rodiče ji jdou hledat do imaginárního světa). Holka měla kdysi imaginárního kamaráda ten jí slíbil , že ji dovede do imaginárního světa ona tam šla pak zjistila, že je zlý a chtěla pryč otec tam šel za ní a oba z tama odešly (film nevysvětlí jak) akorát mu z toho hráblo. Na tohle zapomenula a přestěhovala se pak si našla chlapa  a rozhodla se vrátit do toho domu a tam na toho imaginárního kamaráda narazila pro změnu dcera jejího přítele. Bohužel je to nefunkční a lekačky pokud jste viděli několik duchařských hororů tak se nemáte čeho bát. Zemře tam jen jedna postava a to ještě na konci a takovým stylem, že ji zabijou mimo záběr kdy ji vtáhnou do místnosti  je pěkné , že medvídek umí několik forem , ale k čemu to je, když je neschopný. Jsou zde va  zajímavé zvraty co měly potenciál a dal bych za ně více hvězd, ale ani jeden se nesplní bohužel.    Jinak film na , který kouká ta její druhá dcera s tím sousedem je Zombie (TV film) (2018)  40 procent ()

Reklama

Adramelech odpad!

všechny recenze uživatele

Někteří tvůrci se zřejmě domnívají, že hororový film je tím strašidelnější, čím více je v něm k vidění setmělá nebo vůbec černá obrazovka. Radikální inovace se však zatím nikdo neodvážil. Mám na mysli kompletně tmavý film, v němž by byl divák odkázaný pouze na dialogy a zvukové efekty. Pro oživení by se tam každých dejme tomu deset minut mohlo něco mihnout. Třeba černoška ve tmě jako tady; to je rozhodně krok správným směrem. Výsledkem by byla v podstatě rozhlasová hra, kterou by však diváci neposlouchali v rádiu, nýbrž by ji sledovali v televizi, na počítači, nebo by se na ni chodili dívat do kina. Strašidelný efekt by byl maximální a kromě toho by natáčení hororů vyšlo výrazně levněji, což by filmoví producenti jistě uvítali. Tím by bylo dosaženo spokojenosti na obou stranách. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Zářný příklad toho, že u hororu se nedá vždy spolehnout na hodnocení. Jeden tábor fanoušků bude pokaždé nespokojen. Kdo očekává krvák a nebo psychologický thriller by zde asi neměl ztrácet čas, ale pro mě to byl vcelku fajn originální a strašidelný horor u něhož. Ten si drží solidní atmosféru a zajímavý děj až to parádního finále. To mne odrovnalo až při něm mrazí. 68% PS: Asi jediný problém jsem měl s dětskými herci. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

To isté čo Z, prípadne Come Play. Vražda je tam "až" jedna, a aj to mimo záber, hlavná detská hrdinka dosť otravná, ale prežil som. Spočiatku prebieha všetko podľa očakávania, v záverečnej tretine sa ocitneme vo fantazmagorickom svete a objavia sa nejakí bubáci, takže konečne to bolo aspoň trochu zaujímavé. Tých imaginárnych kamarátov je však už toľko, že ma prekvapuje, že ich to ešte baví točiť. Typický komerčný priemer pre násťročných, ale popravde som to čakal horšie. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Los Angeles Times kritizoval režiséra Wadlowa za "hroznú prácu s hercami" a že "dokonca dokáže spôsobiť, že aj nepohyblivé plyšové zviera pôsobí ako zle odrežírované". (Arsenal83)
  • Rodina sa presťahuje do domu na Elm St. v Springwoode, čo je odkaz na franšízu Nočná mora z Elm Street (od r. 1984) a jeho podobnosť s premisou tohto filmu predstava/realita. (Arsenal83)
  • The Hollywood Reporter uviedol, že film má zaujímavú psychologickú hĺbku, ale nakoniec podľahne hlúpostiam, ktoré sužujú toľko nedávnych hororových snáh (napr. vrah v Night Swim). Pochválil však DeWandu Wise za herecký výkon. (Arsenal83)

Reklama

Reklama