Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 11

Recenze (131)

kenkaku 

všechny recenze uživatele

No… už během úvodních titulků zvládla Godzilla rozmlátit Řím a ubytovat se v Koloseu. Kong zase zjistil, že potřebuje zubaře... Tak tohle bude “čím víc pruhů, tím víc Adidas”. A taky že ano (víc než jsem si uměl představit). Aby se zaručila prakticky non-stop akce, film má tři příběhové linky Kong - Godzilla - hluchá holčička (a protože je postižená, diverzní a obdařena vagínou tak se z ní stane úplně nejvíc zásadní postava všech světů! Árijský chlapeček by to nedal :)). Každopádně, ty 3 linky si jedou většinu filmu nezávisle vlastním životem (propojí se cca 20 minut před koncem… po tom co rozmlátí pyramidy). Co mě celkem zklamalo, je totální popření faktů a děje seriálu (který se sám o sobě o napojení na první 3 monster verse filmy snažil jak mohl). Celkem vzato mi přišla “GxK 2” o něco koukatelnější než jednička. Málem jsem dal hvězdičky 3. Ale možná jsem si jen na ten cirkus zvykl. ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele

Godzilla X Kong: Nové impérium je dobrá blockbusterová oddychovka na pobavení a relax, objeví se tu hned několik naprosto absurdních situací, nad kterými se prostě budete muset pousmát. I přes délku 2 hodin už od začátku nasazuje svižné tempo a díky střídání 3 storylinů vám to opravdu uteče a ikdyž to může působit až moc přecpaně, v tomhle případě mi to nevadí. Ale problém mám s Dutou zemí, kvůli které titáni a opice působí malince a přitom jejich velikost je to hlavní, proč na jejich filmy chodíme. Lidská strana příběhu je tentokrát alespoň v rámci možností zajímavá a nepůsobí úplně mimo, postavy jsou sympatický a jejich chemie v týmu funguje zdařile. Nové impérium není nějakým skvělým filmem, ale na pobavení ideální. ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Pri predchádzajúcom filme som sa nechal uniesť šnúrou všetkých filmov z MonsterVerse za sebou, teraz som to takto neurobil, takže hype bol menší, ale... ALE ak človek vypne mozog, čo je pri takýchto filmoch vyžadované, kto na to nepristúpi, tak je somár, tak dostane v podstate prvých MonsterVerse Avengerov. Jasné, digibordel z predchádzajúceho filmu zostala ešte bol možno aj vystupňovaný. Jasné, vážnosť, ktorá bola v prvých dvoch Godzillách je nenávratne preč, ale... ALE dostávame fantastickú Cestu do stredu Zeme v pokračovaní toho, čo sa mi páčilo naposledy a možnosti Dutej Zeme sú v podstate nekonečné, takže si ani len predstaviť neviem, čo môžeme dostať v ďalšom snímku, ktorý na sto percent príde po kolosálnom úspechu prvého skoro dvestomiliónového víkendu. Čo sa mi na filme páčilo najviac, tak za prvé, že všetci vedia, že je to blbosť, tak si to užívajú naplno vrátane Dana Stevensa a za druhé, že to malo občas fajn hudobný podmaz, keď sa prišlo na Miami, tak to bolo takmer ako Vice City, keď to bolo inde, zasa sa to prispôsobilo, ale v podstate hlavný motív bol taký odľahčený výcuc štýlu Far Cry Blood Dragon, syntetizátorčeky, farbičky, fantázia tvorcov ako na drogách, jednoducho funny úlet. PS. Ako je možné, že medzi hercami nenachádzam The Rocka? Veď Kong v podstate kopíruje celú jeho mimiku... :) Možno časom zdvihnem, zatiaľ nechávam na štyroch, čo je tiež určite neobjektívne, ale ja na tú hru, ktorú režisér rozohral, jednoducho pristupujem tak, ako by si to želal, takže keď som si dokázal užiť Meg, Rampage atď., tak aj toto. Ak niekto nad týmto premýšľa, tak si treba uvedomiť, že pri tomto aj Bayovina či Emmerichovina je oproti tomuto seriózna filmárčina. :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat, jakým směrem se za těch deset let postupně ubraly americké filmy o Godzille, Kongovi a dalších zúčastněných kaiju monster: Zatímco Edwardsova Godzilla se snažila (a místy i celkem úspěšně) o nějakou přidanou uměleckou hodnotu, je aktuální snímek o obří ještěrce a neméně obřím opičákovi v podstatě jedna velká, bezmyšlenkovitá, ultraakční krutojízda, kde je hlavním cílem zabavit diváka v kině - ideálně takového, který vyfiltruje lidské dialogy a soustředí se čistě na akci. A té akce je v Novém impériu naštěstí hodně, a i když se často ona logika filmu ztrácí pod pestrobarevným vizuálem, filmu to lze odpustit, jelikož ten si ani neklade být nějakým hlubokým zamyšlením o vztahu Titánů k lidem a mezi sebou samotnými. Na filmu je místy dost vidět nižší rozpočet, což je škoda - nejvíce jsem to vnímal u Scar Kinga. Rovněž bych se obešel bez postav "amatérského vele-zubaře" a Pana Konspirátora, kteří mi na plátně poněkud přebývali. Přistoupí-li ale divák ohleduplně na pravidla filmu, v němž se může stát (opravdu doslova) cokoli - "antigravitační sekvence" mluví za vše - určitě se v kině nudit nebude. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Kong v Duté Zemi objevuje civilizaci, kterou terorizuje obří monstrum. A protože na něj sám nemá, musí spojit síly s Godzillou. No a celou dobu se to všechno strašlivě řeže. Nový příspěvek do Monsterverse je totální pitomost, jenže režisér Adam Wingard ji zaplnil spoustou fajn bitek, hezky barevným světem a zbytečně se s ničím nezdržoval. Ty dvě hodiny jsou fajn hlasitý akční výplach. Nic víc. Ale v nic víc snad ani nikdo nedoufal. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Adam Wingard v rozhovoru prozradil, že záměrně používá zelenou barvu krve pro monstra z Duté země, protože působí méně násilně a jako větší zábava pro děti. (NiWi)
  • Godzilla strávil na obrazovce přibližně osm minut. V rámci kino filmů ze série MonsterVerse se tak ikonickému ještěrovi právě zde dostává nejméně prostoru (pomineme-li Kongovu sólovku z roku 2017, v níž nebyl vůbec). V jedničce (2014) strávil na plátně deset minut, ve dvojce (2019) o minutu déle a v předchozím crossoveru s Kongem taktéž okolo jedenácti minut. Nejméně času však Godzilla dostal v 1. sérii (2023) seriálu Monarch: Odkaz monster (od r. 2023), tam to byly čtyři minuty. (fiLLthe3DD)
  • Původně byl zvažován název „Son of Kong“ – studio Legendary totiž vlastnilo práva na postavu Godzilly pouze do roku 2020, přičemž nebylo jisté, zdali jim je společnost Toho prodlouží. Zajímavostí také je, že stejný název nesl už jeden film z roku 1933. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama