Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (149)

borec999 

všechny recenze uživatele

Monsterverse je v správnych rukách. Adam Wingard vie čo diváci chcú a vie im to aj doručiť. Už pri jeho minulom dieli Godzilla vs Kong som písal, že je to prvý diel série kde som viac menej spokojný a spokojný som bol i teraz. 4. diel série je bezmyšlienkovitý, epický výplach plný súbojov monštier, ktorý je vizuálne dostatočne farebný, má parádne triky a ľudské postavy a ich konflikty skresané na absolútne minimum. Scenár je debilita na ntú: jedna z hlavných postáv je tu Kongov zubár. A nikto to nerieši, lebo všetci vedia že je to debilita. Z ľudských hercov ešte pochválim Bryana Tyree Henryho, ktorý naplno preukázal komediálny potenciál a dianie obohacuje o viaceré funkčné gagy. Všeobecne však majú miesto ľudí viac priestoru monštrá (chvalabohu) a Kong je regulérna hlavná postava. Pri interakcii s inými monštrami a postavami si často vystačí iba s gestami a pazvukmi. A ono to v zásade funguje a vieme kedy je smutný, šťastný alebo nahnevaný a prečo. Príšer je obrovské množstvo (Godzilla,Kong,mini Kong, scar King, Mothra,fejkoví Pterodaktyli a mnoho iných), rúbu sa prakticky stále, súboje sú prehľadné nápadité a okrem dutej Zemi zničíme i pár divov sveta a svetových veľkomiest. Napr. na Koloseum osobne už nikdy nebudem pozerať rovnako ako pred filmom. Nie je to dobrý film v zmysle nejakej umeleckej hodnoty, no určite je veľmi zábavný. A ak by som každý rok mal raz vyraziť na podobne kvalitne spracovanú mastenicu príšer do kina, vôbec by som sa nehneval. PS: najobľúbenejšia scéna je jednoznačne tá kde Kong mláti mini Kongom ostatné gorily. 75% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Před vstupem do sálu, ponechte mozek v lobby a můžete se pobavit. Už předchozí souboj nejznámějších titánů nebyl žádným sofistikovaným artem, ale Nové impérium, posouvá pojem tupost na nový level a Godzilla x Kong: Nové impérium se tak nejvíce přibližuje nedávnému opusu Meg 2. Naštěstí je Adam Wingard šikovný řemeslník a tak film vypadá dobře, je extrémně barevný a tak každých 10 minut se rve velká potvora s potvorou ještě větší a jen se mění prostředí. Je to extrémně hloupé a ničení velkoměst už v dnešní době nikoho neposadí na zadek, ale pořád dostáváme film, který je skutečným blockbusterem a tak o dva kroky napřed oproti komiksové konkurenci. 50% ()

Reklama

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Paradoxně pravděpodobně nejslabší díl ale zároveň jsem byl nejnatěšenější. Trailer zlákal mou pozornost a tak jsem si šel sednou do kinosálu o celkovém počtu dvou lidí. Už dávno jsem věděl, do čeho v téhle sérii monster jdu a to je taky pointa, chtěl jsem se bavit a vidět, jak si opice, ještěrka a spoustu dalších zvířátek dá do huby. Co trailer sliboval, to film doručil a máme tady další akční přemrštěnou řežbu, kdy se místy bojíme o naší chlupatou hlavní postavu a osudy všech lidí, neboli civilistů, přes jejíchž domy se monstra bez obav procházejí (což muselo vést k mnoha nezobrazeným fatalitám), jsou nám u prdele a nejenom nám ale i tvůrcům (což je plus - Koho by sralo, že Godzilla zbořila několik věžáků a pak si šla dát šlofíka do kolosea?). Čekal jsem větší dynamiku příběhu, který nabere obrátky na plný plyn a sešlápne brzdu až na samém konci - Napůl splněno. Příběh se zase někam rozvinul a já dostal, pro co jsem přišel. Já a můj spolusedící jsme nazuli boty a šli spokojeně domů. Slabší čtyři hvězdy ale vzhledem k hodnocení tomu rád přidám - Je to oddychovka, rád si to někdy pustím znovu a spokojeně u toho usnu, ostatně jako u všech předešlých dílech, které čas od času s radostí sjedu v navazujícím filmovém maratonu. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Jestli jste si někdy řekli, že si tvůrci během natáčení filmu něčeho šlehli, tak žádný film nemá šanci konkurovat poslednímu filmu z Monster Verse, protože tady si nikdo nešlehl, tady se pracovalo pod tunami trávy a koksu. Během filmu mě napadalo tolik hlásek na různé situace, že já jsem reálně, jako člověk co nepije alkohol dostalchuť na škopek 65% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Mozek člověk musí nechat doma, protože v této sérii logiku nehledejte a je to jen o mlácení monster, kde vše ostatní je pouhý mech. Bitky jsou hodně fajn a hlavně Kong si krade celý film v podstatě pro sebe a Godzilla hraje jen druhé housle. Je to asi i tím, že se tvůrci snažili vedle plno zbytečných postav budovat mytologii "duté" země a banálním způsobem z Konga udělat postavu projevující emoce. To se do jisté míry daří a na závěr se to jen rube. Když se zamyslím, tak mě tento díl asi bavil nejvíc i přesto, že laťka není moc vysoko.......60% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo od mezi červencem a listopadem 2022, a to převážně v australském státě Queensland (např. město Gold Coast). Po snímcích Kong: Ostrov lebek (2017) a Godzilla vs. Kong (2021) je toto již třetí díl v sérii MonsterVerse, který se v Austrálii filmoval – produkce pomohla vytvořit více než tisíc pracovních míst a podpořit ekonomický rozvoj země. (fiLLthe3DD)
  • Adam Wingard chtěl, aby postava Trappera (Dan Stevens) měla výrazný akční styl osmdesátých let. Jako předobraz sloužila postava Chucklese ze série G.I. Joe (od r. 1985). (NiWi)
  • Adam Wingard v rozhovoru prozradil, že záměrně používá zelenou barvu krve pro monstra z Duté země, protože působí méně násilně a jako větší zábava pro děti. (NiWi)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama