Reklama

Reklama

Abigail

  • USA Abigail (více)
Trailer 9

Krást cizí děti je odporný zločin. Krást děti mocných zločinců je navíc nebetyčná hloupost. Jenže říkejte to partě darebáků, kterým se nechce živit poctivou prací, a tak přijmou zdánlivě hodně snadnou práci – unést dceru jakéhosi boháče, čtyřiadvacet hodin ji pohlídat, než zoufalý taťka zaplatí padesátimiliónové výkupné, shrábnout prachy a jít domů. První, zdánlivě nejtěžší fáze, proběhne víc než hladce. Sotva malá křehká Abigail na tréninku dotančí „Labutí jezero“, skončí omámená v dodávce a už se veze na smluvené místo, které kdovíproč připomíná venkovské panské sídlo říznuté zámkem hrůzy. Její únosci se mezi sebou neznají, kvůli bezpečí se dokonce oslovují smyšlenými jmény. Druhá fáze, spočívající v čekání na výkupné, by mohla být klidná, až nudná, kdyby únosci nezačali postupně umírat. Ukáže se totiž, že na některé děti by byla i nejdrsnější polepšovna krátká. Jenže když jim to konečně dojde, už není úniku. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 9

Recenze (114)

Sludger 

všechny recenze uživatele

Ide v podstate o guláš. Hororové kulisy a svet, výrazné postavy, hlášky ako z modernej komédie, tempo ako z akčného filmu. Zo všetkého niečo. Ale čert to ber, je to dobrá krvavá zábava, ktorá ma bavila, dokozála prekvapiť (aj keď škoda, že trailer veľa vyspoileroval) a krvou sa nešetrilo. Dokonca došlo aj na menšie gore. Horor pre celú rodinu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Určitě už jste někdy ve svém okolí narazili na takového toho hnusného rozmazleného fracka, co vám fuckt pil krev. A úskalími benevolentní výchovy se ve své podstatě zabývá i tento snímek, akorát že tenhle malý pazneht to bere doslova, ani staré dobré účinné bití nikterak nezabírá, a skandinávské beznátlakové osobnostní domluvy tomu zmrdovi akorát ještě víc rozjedou ADHD. Je to sice řádná kokotina, stavící veškerou upíří mykologii výtrusnicemi nahoru – krucifixy na hovno, česnek je akorát tak projímá a nosferatové tu dokonce mají puls, avšak nakonec jeden usíná s pocitem poměrně milé, dobře natočené, solidně zahrané a rozkokošně brutální přitroublé vybíjené, takového o dost teplejšího Od soumraku do úsvitu, jenž vcelku vinně potěší. ()

Reklama

AnanAss 

všechny recenze uživatele

Parta vesměs natvrdlých kriminálníků a kriminálnic si chce přilepšit, proto kývnou na nabídku majitele nejznámějších smažených kuřat široko daleko Los Hermanos. Pro něj unesou malou holčinu, se kterou se ukryjí v honosném sídle a nyní stačí jen přečkat noc a vyzvednout si slíbenou odměnu. Mělo se jednat o tu snadnější část, avšak brzy jim drobná zajatkyně začne pít krev! Režisérské duo opět přináší hezky natočenou tupou hororovou podívanou a tentokráte zabrousili do upířích vod, které rozvlnili decentní komediální vložkou. Ale nějaké extra výbuchy smíchu nečekejte… zato několika šťavnatých výbuchů se dočkáme. Přeci jen s dřívější nevěstou to má dost styčných bodů… ta však byla o něco zábavnější. No a podobně jako u Vřískotu, i zde se nastavují (a bourají) pravidla, která platí pro změnu u upířin. Stopáž se v některých místech docela táhne a přináší pasáže, které nejsou úplně záživné… zde rozhodně nepočítám řádění krvavé baletky, která si ráda se svým jídlem hraje, než ho zakousne. A pomyslným vrcholem byl pro mě taneček, při němž se z repráků valil Danzig. Uvítal bych taktéž větší množství postav, do kterých by se mohly nablýskané špičáky zakousnout. ■ AnanAss‘s Score: 6/10 ■ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Krvavá nevěsta meets Soukupovu Svatbu upíru a čistě subjektivně Obvyklé podezřelé (pokud Abigail z klece výtahu udělá všem kádrový profil jak kdysi Kobayashi u kulečníkového stolu, pak je Esposito agent Baer a Matthew Goode Keyser Söze)! Má to problémy s tempem i nápaditostí a zajímavé obsazení se kromě smývání galonů umělé krve z kůže nijak nepředřelo (nefunguje Durandův tupoun a překvapivě ani Stevens s ostřejším chrupem), nicméně jako vizuálně dobře vypadající drákulovina s Růžovočervenou labutí to i přes mírně přepálenou stopáž nestačí pít krev. „I fucking hate ballet!“ ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Grace by neměla s Abigail nejmenší problém a to je ten problém. Jsou to prakticky úplně stejné filmy, liší se obsazením, které je v tomto případě podstatně slabší, čímž nenadchnou ani postavy. Samozřejmě jsou pouhou lovnou zvěří (a to ani není třeba znát trailer, film své karty jasně rozdá během několika minut, jisté je tak i finále), přesto však mohly mít alespoň trošku té hloubky. Řemeslně opět bez výhrad, kouká se na to dobře, nenáročně to zabaví, přesto finále nemuselo být až tak naivní. Říkalo si to o drsnější závěr, takhle zůstalo u reklamy na lízátka. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Pojmenování vyděšené, unesené dětské verze její postavy „Abby“ a alfa predátorky „Abigail“ pomohlo Alishe Weir přiblížit postavu jako dvě zcela odlišné osoby. Ve scénách, kde hraje Abigail, si dokonce změnila hlas, aby zněl spíše jako sebevědomý dospělý. (JasonCZ)
  • Jedná se o poslední roli Anguse Clouda (Dean) před jeho smrtí v červenci 2023. Ačkoli produkce byla kvůli stávce SAG-AFTRA dokončena až několik měsíců po jeho smrti, Cloud stihl natočit všechny své scény ještě před ukončením produkce. (Sebule)
  • V rozhovoru pro Total Film se režiséři cítili, že se musí hercům omluvit za množství krve, které na place použili. Řekli: „Všechny naše filmy jsou krvavé. Ale řekl bych, že tento je rozhodně nejkrvavější. U tohoto filmu jsme strávili spoustu času, omlouváním se hercům! Chci říct, že krev je v DNA upírského filmu a množství práce s krví v tomto filmu je... je to dost extrémní! Ale pořád je to zábava.“ (JasonCZ)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama