Wellmez pořádá Funny Fest na náměstí

Funny festWellmez – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež připravuje letos již druhý ročník multižánrového festivalu

Oproti loňskému roku, který proběhl na betonovém prostranství před zázemím zařízení, se Funny Fest 2016 uskuteční v pátek 26. srpna 2016 na náměstí ve Velkém Meziříčí od 15 do 22 hod.
Cílem této akce je zmírnit předsudky společnosti vůči nízkoprahovým zařízením a jejich uživatelům, vytvořit zábavnou akci pro širokou veřejnost a poukázat na důležitost smysluplného trávení volné času u dětí a mládeže, kdy jeho nenaplnění může často vést k nevhodnému chování jako je experimentování s drogami, drobné krádeže atd.
„Funny Fest má již dlouholetou tradici v Bystřici nad Perštejnem, kde začínal. Minulý rok nás s ostatními kolegy napadlo vytvořit z akce putovní záležitost a pořádat festival ve všech městech, kde nízkoprahová zařízení pro děti a mládež pod Oblastní charitou Žďár nad Sázavou působí. Jde tak o možnost ukázat a vysvětlit poslání nízkoprahových zařízení, které je poskytovat zázemí, pomoc a podporu dětem a dospívajícím, kteří se ocitli v nepříznivé životní situace nebo jsou jí ohroženi, a přispívat ke zlepšení kvality jejich života, prezentovat službu a zároveň vytvořit zábavné odpoledne i pro ostatní," vysvětluje Mgr. Martina Horníčková, DiS., vedoucí NZDM Wellmez.
Festivalové odpoledne si budou moci užít všichni od nejmenších po dospělé. Z hudebního šálku je zde připravena pestrá škála kapel, kde si každý může přijít na své. Vystoupí například kytarový Pavel Špirka, mezi tvrdší kapely patří Wiggum the Chief a Bermudskej kvádr, zábavová kapela Čistej průstřel, pop-rocková Anetta a nebude chybět ani místní Divadlo Ikaros se svými muzikálovými hity. V průběhu se účastníci můžou pobavit na skákacím hradě, turnajem ve stolním fotbálku, při slalomu s brýlemi, které simulují stav požití alkoholu nebo marihuany, či si mohou vyrobit svou festivalovou placku.
„A protože jdeme s dobou, připraven bude i fotokoutek, kde se každý může na památku nechat zvěčnit," dodává Martina Horníčková.
Vstupné na akci je dobrovolné a výtěžek půjde na zaplacení cestovních náhrad kapel a na podporu NZDM Wellmez.

Tým pracovníků a dobrovolníků NZDM Wellmez

Funny Fest Wellmez

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.