Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pavlovi (Jakub Prachař) sice táhne na čtyřicet, ale stále ještě úplně nedospěl. Bydlí s mámou a chybí mu odvaha dělat v životě to, co by ho skutečně naplňovalo. Tu získá až ve chvíli, kdy potká svou dětskou lásku Terezu (Tereza Ramba) a prožije s ní dobrodružnou noc. Tereza však není připravena opustit svůj dosavadní život pro někoho, kdo podle ní není opravdový chlap. Pavel se tedy rozhodne se přesně takovým chlapem stát. Přihlásí se na výcvikový tábor v Tatrách vedený Weisnerem (Ondřej Sokol), který vyučuje vše od sekání dříví po svádění žen. Podaří se Pavlovi překonat sama sebe a stát se chlapem, po kterém Tereza touží? (Bioscop)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (153)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ze všech českých komedií, co za poslední rok zapluly do českého kina, asi ta nejzbytečnější. Konkurovat může snad jen Indián. Na přežití tu nejsou potřeba koule, překonávat se totiž nebudou překážky v divočině ani životní úskalí, jen předvídatelný děj a trapné pokusy o humor. Dvě hodiny po odchodu z kina si už pomalu nevybavím nic, co by již nebylo v trailerech. Škoda, potenciál tu byl. Představa Pavlovo rozvětené rodinky, která se na dovolené ztratí v divočině, mě bavila víc, než příběh mamánka, který si do lesa vyrazí na medvěda, aby sbalil kost, kterou ani balit nemusí, ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to není zcela blbé a překvapilo mě to že to není ani tak dobrodružná komedie jak trailer lákal, jako solidní drama o tom jak lidé se snaží v dnešním světě poznat sama sebe, či něco si dokázat. A překvapilo mě že Jakub Prachař ve své roli byl překvapivě asi nejvážnější a o humor obstarali jiní - tedy z toho mála co tam byl , což bylo paradoxně jedině dobře. Je trochu škoda že tvůrci tam namixovali opravdu mnoho motivů, drama, komedii, romantickou linku a dobrodružnou tématiku. Některé prvky jako Sokol a jeho kurz přežití bych paradoxně z filmu vynechal, nehledě na to že celá zdejší zápletka šla tak nějak do ztracena a celý "komparz" účastníků se rychle smrskl na 3 lidi a to včetně Sokola, o osudu zbytku účastníků jsme se nic nedozvěděli a ani se film o nich vůbec nezmínil. Dalším faktem je i to že Prachař samotný kurz přežití jako jediný ve filmu nepotřeboval, věděl o tom jak se chovat v přírodě daleko více jak zbytek představitelů. Je tam více podivností, ale celkově by filmu možná více prospělo kdyby se zaměřil na čistě dramatickou stránku, daleko více rozvedl linku mezi Prachařem a jeho otcem, o tom jak chce splnit jeho sny ne jen proto že se náhodou dostal do určité situace, že prvotní motiv byl získání jeho dávné lásky, ale že čistě sám by chtěl něco dokončit co Prachař starší před těmi 20 lety započal. Byl by to určitě daleko silnější film a Ramba která by se tam vydala za ním ho "zachraňovat" by tam mohla být tak jako tak. Je to škoda, protože jinak mě film překvapivě mile překvapil, sráží ho hodně určitá nevyrovnanost scénáře což přisuzuji nezkušenosti režiséra který byl odpovědný i za scénář. Horší 3*. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

České filmy, za které chci utratit vstupenku do kina, si docela vybírám, abych nebyla zklamaná. Od téhle komedie jsem si slibovala příjemné žánrové osvěžení mezi snadno zaměnitelnými romantickými komediemi z běžné české produkce. Bohužel se mi dlouho nestalo, že bych usínala u filmu, který má sotva 90 minut (a to jsem byla v kině odpoledne). V příběhu o čtyřicátníkovi, který dosud žije u maminky a rozhodne se přihlásit na kurz přežití v divočině, aby se stal opravdovým mužem, nenajdete moc zábavných momentů a spíš jenom kroutíte hlavou nad nereálností všech situací. Světlé chvilky má na svědomí postava trenéra (Ondřej Sokol), ta jediná trochu vystupuje z šedivého vyprávění. Velká škoda. ()

ANTYCHRYST 

všechny recenze uživatele

Po braku s Langosem v přírodě ..tady máme další kvalitní bijak tvl.. hodně povedená komedie.. bohužel bez jediného vtipu.. nejvíce se povedla skupinka lidí co jede do Tater na kurz..jako fakt tam úplně zbytečných asi 10 chlapů..:) :) jako klobouk dolů měli skvělou roli:) trapnou rodinku Prachaře a závěrečný proslov raději nekomentuji..10% a vše jen na závěry krásné Tatranské přírody jinak film stojí za obrovské Lejno. ()

JB001 

všechny recenze uživatele

Nechápu tady ta nízká hodnocení. Viděl jsem to v pohodovém duševním i fyzickém rozpoložení s tím, že v  promítacím sále jsem byl úplně sám a nemohu tudíž hodnotit reakce diváků. Já se občas zasmál i nahlas, ale i když je to comedy, tak to má i hlubší přesah. Oslovil mne pozitivně hned úvod filmu evokující mé mládí včetně toho fotografování. Měl jsem stejnou Praktiku a medvěda se mi taky nikdy nepovedlo vyfotit. Fotil jsem totiž dívky mého srdce a některé byly i mnohem víc sexy než Tereza Ramba. Nicméně dvojka Prachař jr. a Terka mne pobavila a Sokol taky. Suma sumárum nadprůměrná česká romantická komedie na kterou se rád podívám někdy na Netflixu znova ()

Galerie (53)

Zajímavosti (5)

  • Pavel (Jakub Prachař) na kurzu v Tatrách skočí do řeky zachraňovat kamaráda, přičemž potopí starší fotoaparát, který rozhodně není vodotěsný, ale později s ním fotí dál. (blondak16)
  • Při natáčení scén s medvědem bylo zvíře za plůtkem s elektrickým proudem. Herci uvedli, že poslední den natáčení zjistili, že v něm žádný proud nebyl. (Olík)
  • Jakub Prachař (Pavel) uvedl, že film je v zásadě o ženách a jejich problémech a měl by mít spíše název „Buď ženou!“. (Olík)

Reklama

Reklama