Muzeum nabídne programy pro školy i veřejnost

muz5-2022Velkomeziříčské muzeum připravilo pro školy a veřejnost nové edukační programy, které propojí výstavní a muzejní činnost nejen se školními osnovami.

Prvním z nich je program s názvem „O současném umění trochu jinak aneb Nebojte se moderny", který bude muzeum nabízet v průběhu června a července. Poprvé bude využit při výstavě velkomeziříčského výtvarníka Bořivoje Pejchala, která bude zahájena slavnostní vernisáží 1. června.

Na program, který je určen pro žáky 2. stupně základních škol a středoškolské studenty, se jednotlivé třídy mohou objednávat na termíny od 2. června. Na žáky čeká zkušená pedagožka Eva Kočí Valová, která je výstavou nejen provede a pomůže jim nalézt cestu k vnímání moderního umění, ale má pro žáky připravené i praktické tvoření motivované samotnou výstavou.

Program je ale určen také široké veřejnosti, a to každé úterní odpoledne od 7. června. Je ovšem nutné se předem telefonicky (566 522 206, 566 522 773) či mailem ( Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. ) přihlásit, a to nejpozději s dvoudenním předstihem.

Jak pro žáky, tak i pro dospělé je program zpoplatněn jednotnou cenou 40 korun za osobu.

Připraveny jsou i další dva podzimní školní programy na září a říjen. Prvním z nich je „Paní malířka a její Múza", který bude věnovaný velkomeziříčské rodačce Zdence Vorlové - Vlčkové. Druhý program, který prováže pověsti s loutkovými postavami, je cílen na mateřské školy a 1. stupeň škol základních. Více informací naleznete na webových stránkách muzea.

Autor: -muz-

Programy -_plakát-1